درختچه زرشک؛ کاشت، داشت ، برداشت

درختچۀ زرشک در ارديبهشت ماه گل های زرد رنگی می دهد که در تابستان به ميوه تبديل می شوند، در اواخر مهر و اوايل آبان زرشک رسيده و آمادۀ برداشت است.
درختچه های زرشک سیاه خار دار و ميوۀ آن به شکل خوشه است. که خوشه های زرشک را با روشهای مختلف از درخت می چينند.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

عملیات کاشت

زرشک سیاه بی دانه باید در آب و هوای ملایم و معتدل کاشت. درخت زرشک خشک از سال پنجم میوه میدهد که سال به سال به مقدار محصول ان افزوده می شود. مزرعه زرک نیازی به دیوار ندارد چون هوای تمیز و هم چنین جریان هوا، کیفیت محصول را افزایش میدهد. بهترین زمان کاشت (پاجوش) اواخر آبان و اوایل آذرماه که موفقیت بیتری دارد.

انواع روشهای کاشت:

روش بذرکاری، روش قلمه زدن، روش پاجوش، روش خوابانیدن و روش پیوند می باشد.

عملیات داشت

درختچه زرشک هرسال بویژه در سال کم محصول ساقه های جوان بسیار زیادی تولید میکند. میوه زرشک از اواخر مرداد و اوایل شهریور ماه شروع به تغییر رنگ می کند و از رنگ سبز به رنگ زرد کرمی و بتدریج از نوک میوه صورتی رنگ می شود.زرشک قرمز در 4-3 سال ابتدای کاشت بسته به بافت خاک و شرایط آب و هوایی نیاز به مدار 7 تا8 روز دارد. یکی از اقدامات اصلی در مرحله داشت زیرو رو کردن خاک است. همچنین میتوان از مصرف کود و هرس آن غافل نشد.

عملیات برداشت

برداشت محصول زرشک کوهی خشک در یک مرحله صورت میگیرد؛ به دلیل نازکی پوست میوه و همچنین وجود خارهای فراوان و تراکم شاخه ها در این درختچه یکی از مشکل ترین و پرهزینه ترین مراحل تولید این محصول است.

روش خوشه چینی: چیدن خوشه ها به وسیله دست می باشد.

روش ضربه ای: برداشت به وسیله ضربه زدن به شاخه ها می باشد.

روش شاخه بر: بریدن شاخه های حامل خوشه های میوه

روش تلفیقی: ابتدا شاخه های پرمیوه با قیچی بریده می شود و سپس باقیمانده محصول به روش ضربه ای برداشت میگردد.

جهت خرید زرشک کوهی با ما تماس بگیرید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.