زرشک

زرشک درختچه‌ای تیغدار به طول ۱ تا ۵ متر است. چوب آن به رنگ قرمز، قهوه‌ای یا زرد است. برگ‌های آن بیضی شکل با دندانه‌های اره‌ای و میوه اش قرمز رنگ بیضوی شکل و ترش مزه‌است. به ریشهٔ درخت زرشک قرمز «آئر خیس» گفته می‌شود.

انتهای بهار و ابتدای تابستان فصل شکوفه دادن بوته زرشک سیاه است، غنچه‌های زرد رنگ زرشک در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود می‌گیرند.

زرشک بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است. کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک خشک در دنیا است.

در این میان استان خراسان جنوبی با در اختیار داشتن نزدیک به ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت این زرشک کوهی، تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد.

3

  1. سلام و خسته نباشید خدمت شما. زرشک پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی ااست که با زرشک و زعفرون و کمی شکر درست می شود. زرشک از نظر طب سنتی دارای طبیعتی سرد و خشک می باشد.زرشک بعنوان یک تب بر و تنظیم کننده فشار خون شناخته شده است زیرا ترشمزگی ان سبب می شود که کسانی که فشار خون بالا دارند ،با خوردن زرشک فشار خود را پایین بیاورند.زرشک و یا اب زرشک دفع کننده سموم بدن نیز می باشند و برای کبد نقش اساسی دارند یعنی زرشک به عنوان ماده‌ای ضد میکروب و از بین برنده التهابات، به سلامت کبد کمک بسیار زیادی می کند.همچنین زرشک دارای ویتامین c می باشد که به زیبایی و تقویت مو و پوست کمک زیادی می کند و در واقع اکنه و جوش هایی که بخاطر چربی پوست بوجود امده اند را از بین مبرد. و بسیاری خاصیت های دیگری نیز بر بدن دارد. اب زرشک در واقع بعنوان تصفیه کننده خون محسوب می شود.

  2. باسلام و وقت بخیر من از سایت شما دیدن کردم فقط ای کاش از فواید زرشک هم میگفتین میخواستم بدونم آیا درختچه زرشک را میشه در گلدانهای بزرگ کشت کرد؟؟

    • با سلام و وقت بخیر
      مطالب و سوالات خود را از طریق راه های ارتباطی که در سایت گذاشته شده است مطرح نمایید.
      با تشکر

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.