مشاهده زمان ماندگاری پودر گوجه فرنگی خشک تمام محصولات تولید شده در پوشش پلی اتیلن و در ظرف پلاستیکی هوادار به مدت 60 روز در دمای اتاق نگهداری شدند.
کیفیت محصولات ذخیره شده از نظر کیفیت ارگانولپتیک و میزان رطوبت هر 15 روز تا دو ماه یکبار ارزیابی شد. برای تعیین میزان رطوبت پودر گوجه فرنگی از روش آون با هوای گرم استفاده شد.
به منظور اطمینان از کیفیت پودر گوجه فرنگی خشک و محصول تولید شده با استفاده از پودر گوجه فرنگی خشک و پوست گوجه فرنگی، مشاهده برای ارزیابی اینکه آیا محصول عاری از حشرات، قارچ در رشد کپک در طی یک دوره 60 روزه است، انجام شد.
عملکرد پودر و پوست گوجه فرنگی نشان داده شده است. این مطالعه نشان داد که عملکرد شش و هفت درصد پودر گوجه فرنگی به ترتیب از یک کیلوگرم گوجه فرنگی کشور و گوجه فرنگی هیبریدی به دست آمده است و تفاوت زیادی بین دو رقم وجود ندارد.
بازده پوست گوجه فرنگی در گوجه فرنگی کشوری و هیبریدی به ترتیب 21 درصد و 29 درصد بود زیرا میزان رطوبت در پوست بسیار کمتر از تفاله گوجه فرنگی بود.
عملکرد پودر گوجه فرنگی از یک کیلوگرم گوجه فرنگی کشور 45.5 گرم در حالی که گوجه فرنگی هیبریدی 54.5 گرم بود. عملکرد پوست گوجه فرنگی از یک کیلوگرم گوجه فرنگی کشور 9 گرم در حالی که گوجه فرنگی هیبریدی 17 گرم بود.
برای تهیه پودر گوجه فرنگی از روش هوادهی در آفتاب خشک کردن (ASD) استفاده شد. از یک کیلوگرم گوجه فرنگی تازه 50-55 گرم پودر آبگیری شده با کیفیت مطلوب به دست آمد. نمره پذیرش کلی در مقیاس لذت 9 درجه ای 8.3 به دست آمد. هزینه خشک کردن 1.23 روپیه به ازای هر کیلوگرم بود.
ارزش لیکوپن و ویتامین C محصول توسعه یافته را با استفاده از پودر گوجه فرنگی خشک پیش بینی می کند.
گوجه فرنگی خام به ترتیب حاوی 2.42 و 2.04 میلی گرم لیکوپن و ویتامین C است در حالی که پودر گوجه فرنگی به دلیل از دست دادن رطوبت، به ترتیب 18.55 و 14.80 میلی گرم لیکوپن و ویتامین C در 100 گرم دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.