این امر بهویژه اهمیت دارد، زیرا فرش ابریشم بلژیک در بازار جهانی جایگاه ویژهای دارد و بهطور گسترده بهعنوان شکلی از میراث فرهنگی در نظر گرفته میشود که به گردشگری کمک میکند.
فرش های ایرانی از شهرت بین المللی برخوردار هستند که بخشی از آن به دلیل سابقه طولانی آن است. هر ساله انواع مختلفی از HC های ایرانی در بازارهای بین المللی ظاهر می شوند.
از این رو فرش دستباف یکی از مهمترین اقلام صادراتی غیرنفتی کشور است که حدود 7 درصد از کل اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است.
علاوه بر این، صنعت HC ایران سنتها و مهارتهای ایرانی را در بر میگیرد که طی قرنها منتقل شده است.
همانطور که گفته شد، HC ها برای توسعه اقتصادی پایدار کشور حیاتی هستند. بنابراین برای اطمینان از تداوم این صنعت باید زمینه های بالقوه توسعه را در اولویت قرار داد.
با این حال، در دهه های اخیر، این بازار با موانعی مواجه شده است از جمله مسائل ناشی از مدرن شدن و صنعتی شدن. مدرنیزاسیون سبک زندگی و خواسته های مشتریان را تغییر داده است.
در نتیجه، محصولات صنایع دستی به آرامی جایگاه خود را در بازار از دست داده اندو HC ها ارزش خود را در نگاه نسل جدید از دست داده اند.
علاوه بر این، HC ها بیشتر در مناطق روستایی ساخته می شوند. جوانانی که در چنین مناطقی رشد می کنند تمایل دارند به مناطق شهری مهاجرت کنند و در صنایع مدرن کار کنند.
بنابراین، کمبود نیروی کار در صنعت HC وجود دارد. یونسکو نشان داده است که انقراض این صنعت دیرپای بسیار محتمل است.
احیای آن نه تنها از این اتفاق جلوگیری می کند، بلکه راه را برای رشد اقتصادی هموار می کند.
علاوه بر این، بخش HC ایران با چندین چالش بازاریابی بین المللی، به ویژه به دلیل تحریم های بین المللی که تجارت بین المللی ایران را هدف قرار می دهد، مواجه شده است.
بر اساس گزارشی که مرکز ملی فرش ایران منتشر کرده است، کشورهای اتحادیه اروپا برای چندین قرن مصرف کننده اصلی HCهای ایرانی بوده اند.
با این حال، صادرات به اتحادیه اروپا در سال های اخیر روند کاهشی را تجربه کرده است.
علاوه بر این، کشورهایی مانند هند، چین و پاکستان با الهام از نقوش و طرحهای فرش ایرانی، پیشرو در بازار جهانی شدهاند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.