هدف از این مطالعه بررسی تأثیر دو نوع کود آلی و یک کود شیمیایی تجاری بر ترکیب تغذیهای کاهو بود و برای هر نوع کود آلی از دو غلظت 30% و 50% v/v استفاده شد.
تیمارهای به طور تصادفی به واحدهای یک طرح آزمایشی همگن اختصاص داده شدند و سه تکرار در هر تیمار انجام شد.
دوازده پارامتر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت: لیپیدها، پروتئین ها، کربوهیدرات ها، قندهای کل، قندهای احیاکننده، فیبر، رطوبت، خاکستر، pH، ویتامین C، پلی فنول ها، فلاونوئیدها و تجزیه و تحلیل ها نشان می دهد که سطح خاکستر در کود هیومیک اسید گرانول R4 50 درصد در مقایسه با کود شیمیایی و شاهد بالا است.
نتایج همچنین افزایش قابل توجهی در ترکیبات آنتی اکسیدانی، فیبر و کربوهیدرات ها در کاهوی کوددهی شده با کود آلی R4 50 درصد نشان داد : 0.14 ± 3.23 درصد و کربوهیدرات: 1.64 ± 8.03 درصد در مقایسه با کود آلی گرانوله گوگردی پلی فنل ها: 0.33 ± 14.13 میلی گرم در 100 گرم، فلاونوئیدها: 0.82 ± 0.04 ± 0.04 میلی گرم در 100 گرم فیبر: 2.0 ± 0.04 میلی گرم در 100 گرم، فیبر 1.0 ± 0.04 درصد، 2.0 ± 0.04 میلی گرم فیبر: 0. 0.05 درصد.
مقادیر بالای فیتوکمیکال ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های ثبت شده در این تحقیق استفاده از کودهای آلی را به جای غیر آلی ترجیح می دهد. با توجه به نتایج به دست آمده، کود آلی R4 50% باید به باغداران بازار توصیه شود.
مصرف میوه ها و سبزیجات توسط بسیاری از مراجع به عنوان یک موضوع بهداشت عمومی در نظر گرفته می شود و موضوع توصیه های تغذیه ای FAO و WHO با کود اوره کشاورزی است.
مصرف کنندگان به طور فزاینده ای از مزایای سلامتی مصرف کود نیتروژن مایع برای میوه و سبزیجات آگاه هستند و سه استدلال زیربنای فواید سلامتی میوه ها و سبزیجات است.
اولاً، آنها سهم مهمی در دریافت مواد مغذی دارند و دوم، آنها یک اثر محافظتی در برابر بیماری های مزمن عمده مانند بیماری های قلبی عروقی، نورودژنراتیو و متابولیک و سرطان ها دارند و در نهایت، آنها محتوای انرژی پایینی دارند، جنبه ای که امروزه با افزایش سریع اضافه وزن و چاقی بسیار مهم شده است.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.